Prostodòncia

La prostodòncia és l’especialitat d’odontologia que s’encarrega de dissenyar i fabricar pròtesis dentals. El seu objectiu és restaurar i reemplaçar dents absents o danyades.

Prostodòncia

La prostodòncia és l’especialitat d’odontologia que s’encarrega de dissenyar i fabricar pròtesis dentals. El seu objectiu és restaurar i reemplaçar dents absents o danyades.

Prostodòncia

La prostodòncia és l’especialitat d’odontologia que s’encarrega de dissenyar i fabricar pròtesis dentals. El seu objectiu és restaurar i reemplaçar dents absents o danyades. Es tracta, per tant, d’aconseguir que els pacients recuperin la funcionalitat de les seves dents i la seva estètica, que s’ha vist alterada per la pèrdua d’una o diverses peces, mitjançant la col·locació de pròtesi.

Aquesta branca ha viscut una gran evolució en els últims anys i és, avui, un servei molt demandat i important en la salut bucal. El prostodoncista s’encarrega de diferents etapes del diagnòstic, del disseny, la reconstrucció i l’adaptació de les pròtesis. També té la responsabilitat d’assegurar una pròtesi adequada i de qualitat per a cada pacient.

Cada cas concret necessitarà un estudi individualitzat i se li recomanarà al pacient la solució més adequada per a ell. Per això, el prostodoncista ha de tenir coneixements sobre tots els tipus de pròtesis dentals que existeixen actualment i decidir quin és el més convenient en cada persona. El prostodoncista pot treballar amb pròtesis fixes o removibles. Cada pròtesi es dissenya segons les característiques i necessitats del pacient, per la qual cosa s’adapta a la perfecció als teixits sobre els quals es treballa. Les pròtesis es poden clasificar en:

 • Pròtesis dentals removibles:Són les conegudes com a dentadures postisses i ajuden el pacient a substituir les dents o teixits perduts. Permeten usar les dents com es feia normalment i eviten que es desplacin les dents que encara estan sans. Han d’extreure’s diverses vegades al dia i netejar-les adequadament. Aquestes pròtesis estan cada vegada en major desús a causa de l’avanç i millora dels altres tipus de pròtesis, que ofereixen una millor qualitat de vida així com funcionalitat a l’hora de parlar i mastegar.
 • Pròtesis dentals fixes:No es poden llevar i, gràcies a la incorporació de noves tecnologies, existeixen materials ceràmics resistents i molt estètics. Amb aquesta mena de pròtesi és important mantenir una bona rutina d’higiene bucodental que inclogui el raspallat de dents, esbandides, i visites regulars al dentista per a revisions.
A més hi ha diversos tipus de pròtesis dentals fixes:
 • Corones o fundes: es col·loquen sobre la dent natural o sobre els implants. Són resistents i similars a les dents naturals.
 • Implants dentals: són caragols que es fixen en els ossos de la mandíbula, sobre els que es col·loquen les corones. Li aporten a la dent una estètica molt natural.
 • Ponts dentals: són estructures formades per una o per diverses corones.
 • El principal benefici és larehabilitació de la funció oral de la persona, que pot recuperar la seva funció masticatòria deteriorada per la falta d’una o diverses peces dentals.
 • D’altra banda, existeix un benefici de la rehabilitació de la funció estètica, un dels més demandats pels pacients. I és que, més enllà del dolor físic i la incomoditat que pugui sentir el pacient, també existeixen efectes socials, emocionals i psicològics negatius derivats de la falta d’una o diverses peces dentals.
 • Finalment, amb un tractament de prostodòncia s’aconsegueix també unarehabilitació de la fonació. És a dir, es facilita la pronunciació d’unes certes paraules que sense algunes peces dentals concretes no es poden emetre.
 • En alguns casos, el tractament prostodòntic requerirà sedació o anestèsia. Si fos així, es recomana al pacient anar acompanyat a la consulta o clínica dental, ja que, per exemple, no podrà conduir durant les primeres 24 hores.
 • D’altra banda, l’especialista donarà al pacient una llista de recomanacions i instruccions específiques, per exemple quant a la dieta a seguir els primers dies i les cures bucals necessàries, perquè el tractament sigui tot un èxit.

Salut per al teu somriure. Molta Salut!

Consulta els tractaments que posem al teu abast.

Vine a conèixer la nostra clínica.
Truca’ns al 93 217 22 99 o envia’ns un missatge a través d’aquest formulari.

Vols contactar amb nosaltres? Emplena el formulari.

  He llegit i accepto les condicions contingudes en la política de privacitat sobre el tractament de les meves dades per a gestionar la meva consulta o petició.
  Por favor, prueba que eres humano seleccionando el estrella.

  Clínica Dental Atlàntida

  C/Enric Granados, 90, 92 baixos
  08008 Barcelona
  Telèfon: 93 217 22 99