Cada vegada més, les persones volem lluir un somriure bonic, blanc i atractiu. El grau de blancor de les dents depèn de factors genètics que determinen el to de blanc de cada persona, però hi ha alguns factors externs que poden alterar-lo. L’abús en el consum de certs aliments (cafè, vi negre, te, begudes carbonatades o pastanagues, entre d’altres) i el tabaquisme poden modificar el color de les nostres dents. El blanquejament mixt és una tècnica que aconsegueix millorar la blancor de les dents de 6 a 8 tons, d’una manera ràpida -en 3 sessions de mitjana- i segura per al pacient.
La importància de posar-se en mans de professionals
Si bé és cert que avui hi ha moltes ofertes de blanquejament dental, és molt important que aquest tractament el faci un professional qualificat i fugir d’ofertes de productes miracle i centres no professionals per evitar riscos innecessaris i efectes secundaris no desitjats. Abans de fer el tractament de blanquejament és imprescindible la realització d’un control odontològic per comprovar l’abscència de patologies. També cal fer una higíene bucal una setmana abans de l’inici del tractament.
Un procediment senzill i segur
La tècnica de blanquejament mixt combina el tractament a consulta amb el tractament a domicili. Les sessions a consulta duren uns 24 minuts de mitjana. El procediment és senzill, primer es col·loca vitamina E als llavis, es protegeixen les genives i s’aplica el blanquejament, que s’activa a través d’una llum freda tipus LED, durant 8 minuts. Passat aquest temps es retira el blanquejament i es fa una segona aplicació. Segons les necessitats, poden fer-se fins a quatre aplicacions.
La segona fase, continua a casa del pacient amb l’aplicació del gel blaquejador mitjançant unes fèrules conformades per cada pacient amb un sistema vàcumm que el pacient es posa per anar a dormir. Un cop acabada la fase a domicili, el tractament té una durada aproximada d’un any, que depèn de cada cas, i passat aquest temps cal fer-ne recordatoris a casa i a la consulta per mantenir el color blanc de les dents aconseguit.
Olga Rabassa
Responsable Tècnica del Departament Dental