Actualment esteu veient Dents amuntegades? Corregeix l’apinyament dental amb aquest tractament

Dents amuntegades? Corregeix l’apinyament dental amb aquest tractament

Les dents apinyades o amuntegades solen ser conseqüència que les peces dentals són més grosses que l’espai que tenen. O al revés. Això fa que no tinguin lloc i és així com arriben a desalinear-se. Per corregir aquest apinyament, es recomana Invisalign, un mètode d’ortodòncia invisible mitjançant alineadors transparents.

Es diu que les dents estan apinyades quan una peça està molt enganxada a una altra o quan una dent està sobre una altra. És un dels problemes estètics més comuns a les clíniques estètiques, però va més enllà.

Les dents apinyades poden ocasionar conseqüències greus per a la salut bucodental. A més de ser antiestètic, aquest problema pot derivar en càries, augmentar el desgast dentari, perquè les dents no estan ben col·locades, dificultar una correcta higiene oral i ocasionar malalties periodontals.

Per això és molt important tractar com més aviat millor l’apinyament dental, perquè, a més, amb l’edat, es redueix la mida de l’os i les peces dentals encara s’apinyen més.

Causes de les dents amuntegades

Les causes més habituals de les dents apinyades venen marcades per:

– Una combinació d’arcada dentària amb mida reduïda i dents de mida normal.

– Una combinació de dents grosses i arcada dentària normal.

– Una combinació de totes dues situacions.

– Factors genètics. Per exemple: la boca petita és una característica hereditària i és la causa principal de l’apinyament.

– Una pèrdua primerenca de les dents de llet, és a dir, abans dels cinc o sis anys. En aquests casos, l’espai que deixa aquesta dent es redueix, perquè les dents del costat l’ocupen, i quan surt la dent definitiva no ho pot fer ben alineada.

– En adolescents i adults joves, es produeix si els queixals del seny surten mal col·locats i empenyen els del costat.

Tractaments ortodòntics

Per tal de solucionar el problema de l’apinyament, els ortodontistes fan una expansió dels arcs dentals o una expansió dentoalveolar. Així s’aconsegueix l’espai necessari per a l’alineació dental.

Gràcies als avenços en tractaments i mètodes, avui és possible corregir tota mena de malposicions en les peces dentals. No obstant això, moltes persones són reticents als tractaments ortodòntics més tradicionals per raons estètiques i prefereixen no fer servir bràquets, que són visibles.

Precisament, l’estètica és un dels valors diferencials d’Invisalign, l’ortodòncia invisible que obté els mateixos resultats que altres mètodes menys atractius i que, alhora, facilita que més pacients millorin la salut bucodental.

Aquest tractament es fa servir, entre altres casos, per corregir els apinyaments i dotar les arques d’un aspecte molt més harmoniós. D’aquesta manera, també s’obté un somriure més ampli al final del tractament.

En què consisteix Invisalign?

El sistema Invisalign es va inventar als Estats Units el 1999 i, des de llavors, ha esdevingut un dels mètodes de tractament ortodòntic més popular. Amb l’ajuda d’un programa informàtic gràfic especial, es representa en 3D l’objectiu que vol assolir el pacient, tot i que sempre estarà consensuat amb l’ortodoncista.

El software que fa servir aquest mètode permet veure el pas a pas previst durant el tractament. Per arribar a la meta, es fraccionarà el tractament en diverses fases, i cadascuna correspon a uns alineadors diferents.

Es tracta de fèrules individuals que el pacient ha de portar dues setmanes per fase, durant unes 22 hores al dia. És a dir, cada quinze dies els alineadors es canvien per uns de nous.

Quan s’acaba el tractament, el pacient haurà de fer servir diàriament retenidors de posar i treure d’ús nocturn per tal de mantenir la boca expandida i contrarestar l’efecte de la musculatura de galtes i llavis.

Avantatges de fer servir Invisalign

Els alineadors retirables transparents:

   

   • Són còmodes per al pacient.

   • Permeten fer una bona higiene bucal.

   • Ofereixen un aspecte estètic satisfactori.

   • Minimitzen els possibles efectes adversos dels bràquets, com ara les lesions de taques blanques o les descalcificacions, càries o lesions de l’esmalt a l’hora de retirar-los, i riscos periodontals.

   • Mouen només les peces dentals necessàries.


  Olga Rabassa

  Responsable Clínica Dental Atlàntida

  Deixa un comentari