Actualment esteu veient La importància de la qualitat dels materials en els implants dentals

La importància de la qualitat dels materials en els implants dentals

Els implants dentals substitueixen peces dentals originals que o bé estan en mal estat o han caigut. Entre altres factors, és important que aquests implants siguin biocompatibles i resistents a la corrosió, a més d’estar fabricats amb materials de qualitat.

Els implants dentals són uns ancoratges que es col·loquen a l’os del maxil·lar superior i/o inferior per tal de substituir i recuperar una dent que s’ha perdut. Amb els implants dentals, el pacient pot recuperar, a més de l’estètica de la boca i el rostre, certes funcions masticatòries.

Actualment, la intervenció per col·locar un o més d’un implant dental és ràpida i indolora. L’implantòleg, especialista en aquest tipus d’operacions dentals, prèviament analitzarà si es poden col·locar diversos implants en la mateixa sessió o en caldrà fer més d’una.

És a dir, el tractament amb implants dentals consta de diverses fases. En una fase inicial, la cirurgia es planifica mitjançant un programa informàtic. Així es pot fer un diagnòstic personalitzat i una simulació de la intervenció.

Més tard, arriba la fase de la col·locació dels implants dentals; és a dir, la intervenció quirúrgica. I, finalment, la fase de manteniment, adreçada a controlar l’evolució dels resultats dels implants dentals al llarg del temps.

Un implant dental de mala qualitat pot ocasionar problemes de salut bucodental greus

Com han de ser els implants dentals

Els implants dentals han de tenir certes característiques que faran que siguin fiables i que, amb els anys, la salut bucodental del pacient no es vegi compromesa.

En aquest sentit, és important que els implants dentals:

  • Siguin biocompatibles
  • Tinguin una alta resistència a la corrosió
  • Es fixin de manera adequada

Per tal d’aconseguir que compleixin la seva funció i durin, és fonamental que els implants dentals estiguin fabricats amb bons materials. Concretament, que els materials siguin de qualitat evitarà, en un futur, patir problemes de salut com ara infeccions bucals.

Els materials més comuns en els implants dentals

Fabricar un implant dental a partir de materials de qualitat assegura que la peça compleixi exàmens de qualitat estrictes i que presenti una baixa probabilitat que la persona la rebutgi.

Actualment, els materials que es fan servir més a l’hora de fabricar implants dentals són el titani i el zirconi. Aquests són els tipus d’implant dental més habituals:

Titani. Els implants dentals de titani –són la gran majoria– destaquen per una gran biocompatibilitat i resistència. El grau de puresa del titani el marca el contingut d’oxigen i ferro. A la Clínica Dental Atlàntida, treballem amb implants de grau IV i amb un tractament de làser pioner científicament.

Aquest material és perfecte per a aquest tipus d’intervenció i, a més, té propietats que en garanteixen l’osteointegració. Per això, tenen molt d’èxit a llarg termini. L’únic inconvenient que tenen és el color gris fosc, que podria comprometre l’estètica de la boca.

  • Zirconi. Els implants dentals de zirconi són una gran opció per a les persones amb al·lèrgia als metalls, tot i que són menys habituals que els implants dentals de titani. Per fabricar aquests implants, es fa servir òxid de zirconi i es combina amb altres components.

El resultat és un implant de ceràmica de color opac blanc. L’inconvenient principal és que estan fets d’una sola peça i no tenen tanta versatilitat com els implants dentals de titani.

Què passa si em posen un implant dental de mala qualitat?

El deteriorament d’un implant de mala qualitat no només porta problemes en el dia a dia, a causa, per exemple, del desgast d’una peça o el trencament d’un cargol.

Un implant de mala qualitat es fa malbé i es danya i, conseqüentment, pot provocar una infecció de la geniva o del nervi. És a dir, un problema de salut bucal més greu.

Per tant, per tal de garantir que un implant dental és de qualitat i durarà tota la vida, és primordial, a més de conèixer els materials, acudir a la consulta d’un especialista. L’implantòleg, amb la seva professionalitat i experiència en implants dentals, resoldrà qualsevol dubte o pregunta habitual al voltant d’aquesta intervenció d’implantologia oral.

Deixa un comentari