Actualment esteu veient L’ortodòncia, molt més que una solució estètica

L’ortodòncia, molt més que una solució estètica

L’ortodòncia corregeix problemes en la mossegada, tanca espais entre les dents i les alinea correctament, entre altres casos. Des dels bràquets tradicionals fins a l’ortodòncia invisible, t’expliquem tot el que has de saber per cuidar-te la boca.

Les dents són la part més dura del nostre cos i quan naixem ja estan formades. A més, estan en moviment durant tota la vida. Aquesta mobilitat és discreta, però té lloc cada dia, per exemple, mentre masteguem.

Més enllà de l’estètica, tenir una boca sana és crucial. En aquest sentit, és important que les dents estiguin ordenades, sanes i no generin problemes que poden acabar sent greus. I és que l’ortodòncia està molt relacionada amb la qualitat de vida i la salut en general.

Per això, els experts en salut reforcen la idea d’implantar bons hàbits pel que fa a la salut bucal des de la infància. Els problemes dentals poden influir en el creixement dels infants i derivar en patologies més difícils de tractar quan siguin adults. De fet, es calcula que cap als dos anys és quan se sol diagnosticar, per exemple, la maloclusió dental.

Tenir una bona salut bucodental des de molt aviat és vital per mantenir unes dents sanes i fortes i, per això, és important l’educació i seguir tractaments d’ortodòncia quan calgui.

Què és i quan és necessària l’ortodòncia?

L’ortodòncia és el tractament odontològic que corregeix els problemes principals a la cavitat bucal, com, per exemple, una mala mossegada, l’apinyament dental o malformacions. A més de ser problemes antiestètics, molts poden derivar en càries, augmentar el desgast dentari, dificultar una higiene oral correcta i ocasionar malalties periodontals.

Per saber si cal fer aquest tractament s’ha d’anar a una clínica dental. Els ortodoncistes fan el diagnòstic i dissenyen el tractament, totalment individualitzat i personalitzat per a cada pacient.

Per què serveix l’ortodòncia

L’ortodòncia en edats primerenques, per exemple, permet als infants tenir una mossegada saludable i funcional. Ajudarà que les seves mandíbules i dents s’alineïn correctament. A edats adultes, alinear el somriure té múltiples beneficis per a la salut, com ara prevenir malalties cardíaques, resoldre problemes fonètics i millorar la qualitat del son.

L’ortodòncia és, principalment, el tractament que es fa servir per solucionar problemes i disfuncions com:

  • Malposició dentària
  • Incisius amb mal angle
  • Sobremossegada o submossegada
  • Mossegada oberta o creuada
  • Pèrdua prematura de dents de llet
  • Espai excessiu entre dents
  • Apinyament de dents
  • Línia mitjana desplaçada

Tipus d’ortodòncia

Actualment hi ha una gran varietat de tipus d’ortodòncia. Per saber quina s’adequa més a les necessitats bucodentals i a l’estil de vida de cada pacient, és important visitar-se en una clínica dental i assessorar-se per part de professionals de l’odontologia.

Aquests són els tipus d’ortodòncia més comuns:

Ortodòncia tradicional. Es fan servir bràquets, que són les peces de metall fixes que corregeixen problemes d’alineament i mossegada de manera molt eficaç. Ofereix un resultat durador, però mentre dura el procés, el pacient no es pot treure l’ortodòncia de cap manera.

Ortodòncia estètica o de safir. Es tracta de bràquets translúcids amb un color que s’adapta al de la dent del pacient. A més, el safir és un material molt resistent i, amb poca cura, els bràquets es mantenen intactes. També hi ha bràquets d’altres materials, com ara de ceràmica.

Ortodòncia invisible (Invisalign). És un dels tractaments més populars actualment. Es tracta de fèrules alineadores transparents i totalment invisibles. L’avantatge principal és que són extraïbles i, per tant, es poden treure per menjar i per rentar-se les dents. A més, no es veuen. Els resultats són ràpids i precisos, tot i que la durada d’aquest tractament depèn del tipus de problema que s’hagi de corregir.

Ortodòncia lingual. En aquest tipus d’ortodòncia, els bràquets es col·loquen a la part interna de les dents i, per tant, no es veuen. A més, permet una bona higiene durant el tractament.

DESPIECE: Dents fortes i sanes

En definitiva, és important per a la salut mantenir la boca sana i cuidada. Per això, s’ha de visitar l’odontòleg amb freqüència. A Atlàntida Clínica Dental tots els seus professionals estan altament qualificats per assessorar sobre el millor tipus d’ortodòncia per a cada pacient. El seu objectiu és que les persones se sentin còmodes amb l’ortodòncia i puguin prevenir problemes futurs, com ara apinyaments dentals, mala higiene interdental o debilitament de les peces dentals.

Deixa un comentari