Actualment esteu veient Què són els implants dentals

Què són els implants dentals

Els implants dentals són uns ancoratges que es col.loquen a l’os del maxil.lar superior i/o inferior per tal de substituir i així recuperar una dent perduda per diverses causes. Una vegada s’ha integrat a l’os, estarà preparat per poder posar una o vàries dents definitives segons el nombre d’implants i així poder recuperar les funcions masticatòries i l’estètica perdudes. La cirurgia és ràpida i indolora i, en casos indicats, es pot col.locar implant i dent en el mateix acte quirúrgic.

Quins són els avantatges dels implants davant dels mètodes tradicionals amb ponts?

Millora l’aspecte. Quan es perden les dents hi ha una reabsorció (pèrdua d’os) al voltant de les arrels. Aquest fet es tradueix en una pèrdua de volum, un enfonsament de la zona maxil.lar i una sensació d’envelliment del rostre. Els implants dentals poden aturar aquest procés ja que són capaços de mantenir l’òs al seu voltant.

Conservació de dents naturals. Amb les pràctiques tradicionals, cal rebaixar les dues dents adjacents que envolten l’espai on no hi ha dent i col.locar un pont. Moltes vegades, això es tradueix en haver de debilitar una dent sana per tal de que suporti el pont. Amb els implants evitem rebaixar dents sanes.  Només es busca substituir l’antiga dent que s’ha perdut.

En quins casos es recomanen els implants dentals?

Es pot recomanar en tots els casos, tenint en compte certes particularitats:

Tothom pot posar-se implants sempre i quan tinguem suficient os.

Avui dia, amb les tècniques de regeneració òssia, pràcticament en tots els casos podrem col.locar implants.

La gent gran podrà col.locar-se implants per tal d’eliminar aquelles pròtesis amovibles que es mouen amb tanta facilitat, aconseguir una gran millora en la retenció d’aquests tipus de pròtesis i deixar les molestes pastes adhesives.

Aconseguirem, a més, treure el volum del paladar en les pròtesis completes superiors i així millorar en gran mesura la fonació i el sabor dels aliments.

Factors que influeixen en el resultat final.

  • Tabaquisme.
  • Malalties sistèmiques no controlades.
  • Higiene bucal.
  • Qualitat òssia del pacient.
  • Focus cronificat a nivell dental previ a la cirurgia.

Què explica les diferències de preu entre els diferents tipus d’implant?

El preu d’un tractament d’implantologia ve determinat per dos factors:

1- Els materials utilitzats.

Tots els implants actuals són de titani, però existeixen diferents graus de puresa de titani i segons el percentatge tindrem una major biocompatibilitat i millor resposta d’integració de l’implant.

En el nostre centre treballem amb implants de grau IV i amb un tractament de superfície làser que el situa pioner científicament, amb estudis que així ho certifiquen.

Per altra banda, cal parlar dels materials utilitzats alhora de confeccionar les pròtesis dentals.

Avui dia existeixen molts tipus diferents de porcellana, amb diferents característiques i preus dispars, segons hi hagin implicats factors estètics. D’aquesta manera, si hem de treballar amb dents anteriors, utilitzarem ceràmiques molt translúcides que deixin passar molt bé la llum i imitin el nostre esmalt. Si treballem en sectors posteriors, podem utilitzar ceràmiques com ara el zirconi, que és molt resistent però més opac, ja que la capa d’esmalt no és tant gruixuda. En funció dels blocs de porcellana amb què treballa el protètic, els preus també poden variar.

2- Les tècniques quirúrgiques aplicades.

Els implants es poden col.locar en una o dues fases quirúrgiques segons el diagnòstic establert. El més habitual és col.locar l’implant, i passats uns 3 mesos i mig en el maxil.lar superior i uns 2 mesos en l’inferior, procedir a posar la dent de porcellana que substitueix la dent perduda.

Fins que no es col.loqui la pròtesi, la geniva romandrà coberta per tal de què no hi vagin bacteris a la zona operada. Passat el temps determinat,  es procedirà a destapar la geniva per poder confeccionar la pròtesi definitiva.

En casos indicats, es col.loca l’implant i la dent sempre provisional, en el mateix acte quirúrgic i s’espera el mateix temps per procedir a col.locar la pròtesi definitiva.

El què s’amaga darrere de “les ofertes ganxo”

És hahitual trobar-se amb ofertes molt cridaneres que ofereixen implants dentals a preus molt econòmics. Diferents comparadors i cadenes de clíniques dentals publiquen ofertes amb preus molt atractius però que no són, en cap dels casos, el preu real del tractament.

Ens hem de fixar amb la frase “des de…” que sempre apareix ja que no es té en compte la pròtesi, els materials utilitzats (ja sigui amb els injerts ossis ni amb els pilars de cicatrització), ni els additaments protètics, que sovint són necessaris en funció de la geniva que es tingui i que s’anomenen transepitelials.

En el nostre centre sempre especifiquem tots els materials que utilitzem en tots els casos i fases del tractament, i quan es tanquen els pressupostos mai se’n modifica el contingut. Els nostres professionals t’ajudaran a aconseguir el millor tractament per a cada persona.

Per més informació, pots realitzar un estudi personalitzat gratuït i un pressupost sense compromís en el nostre centre mèdic, situat al carrer Enric Granados 90-92 de Barcelona. Només has de trucar al telèfon 93 217 22 99 i demanar una cita amb la Doctora Olga Rabassa i ella mateixa t’informarà de tots els detalls del tractament.

Els socis del Club Atlàntida tenen descomptes exclussius en aquest i altres tractaments del Centre Mèdic.

Dra. Olga Rabassa
Centre Mèdic Atlàntida

Deixa un comentari